Jeugd

Schaken is een sport waarbij je een gevecht hebt op het bord waarbij je probeert de koning van de tegenstander gevangen te zetten. Het spel wordt al jaren over de hele wereld gespeeld. Nu zijn er steeds meer volwassenen en kinderen die het spel
leren en er heel veel plezier aan beleven. Schaak jij wel eens tegen je vader of moeder, vriendje of vriendinnetje? Of misschien op school? Zou je wel eens vaker een partijtje willen spelen of een keer je krachten met iemand anders meten? Dan heb ik goed nieuws voor je.
Er zijn namelijk nog veel meer kinderen zoals jij. Elke vrijdagavond komen ze bij elkaar om wat over schaken te leren en natuurlijk om samen partijen te spelen en plezier te hebben. Dat doen ze namelijk bij de Soester Schaakclub. Lijkt het je leuk om te schaken kom dan eens langs bij onze clubavond of neem contact op met  Wouter Visser.

De Clubavond

Op de wekelijkse clubavond op onze schaakclub beginnen we vaak met 30 minuten les. Verschillende goede schakers leren je de schaakregels, schaaktermen en proberen je het schaakspel beter te leren begrijpen. Hierbij maken ze gebruik van de officiële stappenmethode van de KNSB. Hierna wordt er voor de interne competitie gespeeld. Verschillende groepen van ongeveer gelijk niveau schaken tegen elkaar. Na de interne competitie kun je wedstrijden voor de laddercompetitie spelen. In deze competitie speelt iedereen tegen elkaar.

Overige activiteiten

Onze club doet mee aan de externe competitie. Hierbij speel je in teams van vier kinderen van ongeveer jouw leeftijd tegen teams van andere clubs. Iedereen vindt dit altijd heel erg leuk om aan mee te doen! Elk team krijgt een eigen coach.
Naast de schaaklessen en competities hebben we elk jaar vele andere activiteiten.
We bezoeken jaarlijks met een grote groep veel schaaktoernooien in de regio.
We hebben een oliebollentoernooi, elk jaar weer een groot succes! Je speelt dan allemaal andere spelletjes in teams.
We organiseren het paasschaaktoernooi, ook dit is elk jaar weer een groot feest!
Elk jaar is er het basisscholentoernooi.
Je kunt in juni meedoen aan het schaakexamen van je stap. Hierbij kan je een echt schaakdiploma halen.

Waar en Wanneer

De clubavond is vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur. Er wordt gespeeld in “Het Gildehuis”, Steenhoffstraat 46, Soest. (Achter museum oud Soest)
In de zomervakantie wordt er niet geschaakt. Of er in de andere schoolvakanties jeugdschaak is, wordt per keer bekeken.

Lidmatschap

Het lidmaatschap kost 100 euro per jaar.