Actueel

Rapidtoernooi SC Laren op 21 oktober
Flyer_Rapidtoernooi_21_oktober_2017_LSC

Simultaan

Beste clubleden,

Op 11 november a.s. vindt in Bunschoten-Spakenburg weer het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams plaats.
Het zou leuk zijn als wij weer met twee teams kunnen deelnemen. Aanmeldingen graag bij Kevin. E-mailadres: k.rijpert87@gmail.com.
Uiterste datum voor aanmelding: vrijdag 3 november a.s.

Nadere informatie over het toernooi: zie het bericht op de SGS-homepage of klik op onderstaande link:
http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=121

Met vriendelijke groet
Johan Kooger

Beste schakers,

Afgelopen vrijdag was het Soester Snelschaaktoernooi. Ondanks een aantal moeilijkheden tijdens de voorrondes, konden we uiteindelijk in 3 finalepoules de eindstrijd aangaan.
In de kampioenspoule zat naast lokale favorieten, Eric en Gerrit, ook spakenburger Dick de Graaf. Uiteindelijk bleek het toch een soester onderonsje te worden, waarbij Gerrit uiteindelijk de titel pakte. Eric werd tweede. Daarnaast werd Marijke knap derde, ondanks de zware tegenstand in de poule.
In de B poule wist Arnoud de winst te pakken, met slechts een half puntje voorsprong op Jarno en Stefan Florijn. De C poule werd gewonnen door Jeroen, die in deze poule was gekomen door een slechte voorronde. Tweede werd Paul en de derde plaats ging naar jeugdlid Ruben.

Aanstaande vrijdag speelt Soest 2 de eerste wedstrijd in de promotieklasse, thuis tegen de Rode Loper 1. Alle support is daarbij welkom.
Daarnaast is er interne competitie, waarbij Bram Ruiter mijn taken mbt de indeling zal overnemen. Ikzelf ben slechts tot 19:30 bereikbaar. Volgende week is de eerste rapid avond.

Tot vrijdag,

Jeroen

Uitslag Snelschaaktoernooi

7-10-17 : Het eerste team van SSC1922 speelt met 4-4 gelijk tegen LSG 2. ( Lees Verslagen )
6-10-17 : Gerrit Meine Muis wint het open snelschaakkampioenschap van SSC1922.

SV Hoogland organiseert het 2e open Hooglands snelschaaktoernooi.

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert SV Hoogland het 2e open Hooglands snelschaaktoernooi.
Wilt u deze informatie onder de aandacht van uw leden brengen?
In de bijlage de flyer met alle informatie van het toernooi.
Hopelijk tot 23 september!
Met vriendelijke groet, namens de toernooicommissie,
Lars Slofstra

Snelschaaktoernooi Soest op 6 oktober 2017

Snelschaaktoernooi

Uitslag Simultaan van 1 september 2017

     VS

Op 1 september stond de simultaan tegen de clubkampioen op het programma. Uiteindelijk grepen 16 leden deze kans aan om de strijd tegen clubkampioen Eric de Haan aan te gaan. Iedereen greep deze kans meteen aan om het seizoen te beginnen met een overwinning.

Het beloofde een zware avond te worden voor Eric. Gerrit Muis en Henk Weenink lieten meteen merken dat ze niet onderdoen voor de clubkampioen. Beide wisten te winnen: Henk door alles in te zetten op een mat aanval, terwijl Gerrit positioneel Eric van het bord zette.

Ook op de andere borden werd zwaar gevochten om de punten, waaronder terugkerende oud leden, Paul van der Hammen en Rene Boekhoff. De meeste partijen werden gewonnen door Eric, terwijl hij tegen Marijke Kok en Jeroen Smits genoegen nam met een remise. Het laatste puntverlies voor de clubkampioen was tegen Hans Bakker, die in gewonnen stelling tot remise besloot.

Aan de eindspelen tegen Rene Molenaar, Kevin Rijpert en Erik Smedema beleefde Eric het meeste plezier. Dat plezier werd verbeterd door ook alle drie de partijen te winnen.

De eindscore van de avond bedroeg 12½ uit 16 in het voordeel van Eric!

 

Interne competitie 

De zomer is bijna afgelopen en de competitie staat weer op het punt om te beginnen. Op 15 september zal de officiele start zijn.

Maar voordat we gaan strijden voor het clubkampioenschap van seizoen 2017 – 2018, is er eerst een kans om je kracht te meten met de kampioen van vorig seizoen, Eric de Haan. Op vrijdag 1 september zal hij een simultaan geven waaraan alle clubleden mee mogen doen. Aanvang om 20:00 uur.

Hier komt de actuele informatie aangaande de Soester Schaakclub te staan.