DE Soester Schaakclub

Welkom op de site van de Soester Schaakclub, 

Het feit dat u deze site bezoekt geeft aan dat u geïnteresseerd bent in het wel en wee van deze schaakvereniging.

In verband met de corona maatregelen is de Soester Schaakclub gesloten. Alle activiteiten zijn afgelast en ook het Hemelvaartstoernooi (21 mei) is afgelast.

Algemeen

De Soester Schaakclub is een enthousiaste, actieve vereniging. Zo wordt er het hele jaar door op vrijdagavond geschaakt. Aan een zomerpauze doen we niet. In de zomer is er zomerschaak; ook niet leden zijn daarbij van harte welkom. Een belangrijk deel van het jaar houden we ons bezig met de interne competitie. Voor de kenners, het keizersysteem speelt daarbij een belangrijke rol. De avonden die we niet vullen met de interne competitie worden besteed aan een rapidtoernooi. Tevens proberen we aandacht te schenken aan training van senioren. Uiteraard meten we onze krachten ook graag met schakers van andere verenigingen. Daartoe zijn drie teams en een viertal geformeerd.

Onze club heeft ook jeugdafdeling. De kinderen komen op vrijdag om te schaken. Zij krijgen les met behulp van de zogenaamde stappenmethode. Ook doen zij mee aan externe competities. Om het schaken onder de aandacht te brengen van andere kinderen wordt jaarlijks het schoolschaaktoernooi georganiseerd en bezoeken we scholen.

Elk jaar vindt het hemelvaartstoernooi plaats. Dit is een open toernooi waaraan ook huisschakers mee kunnen doen. Elk jaar is dit toernooi een groot succes. Daarnaast worden jaarlijks een bbq en rond oud en nieuw het oliebollentoernooi.

Nog wat praktische informatie:

We spelen in een zaal van het Gildehuis; Steenhoffstraat 46 te Soest;
De jeugd speelt van half zeven tot half acht;
De senioren spelen vanaf 8 uur tot sluitingstijd;
De contributie bedraagt 125 euro voor de senioren en 100 euro voor de jeugd.

Voor nadere informatie kunt u mailen naar :  secretaris@ssc1922.nl